1515

Polestars och Cakes nya last-scooter ska revolutionera stadsleveranser

Tidningen Wallpaper, elbilstillverkaren Polestar, mc-bolaget Cake och aluminiumproducenten Hydro har gjort gemensam sak – och tagit fram ett elektriskt transportfordon för framtidens städer.

Re:Move ska kunna lasta upp till 275 kilo.
Re:Move ska kunna lasta upp till 275 kilo.Foto:Polestar
Foto:Polestar

Under pandemin har e-handel och hemleveranser ökat dramatiskt i kombination med ett ök behov av mindre buller och utsläpp. I projektet, som går under namnet Re:Move, har flera svenska uppstickare inom e-mobilitet och materialteknik samlats för att tänka om kring hur varor levereras i stadsmiljö. 

Resultatet av samarbetet är ett lätt fraktfordon som kan ta sig fram på de flesta cykelbanor och samtidigt klara en last på 275 kilo. Det är byggt av helt återvinningsbart aluminium producerat med lågt CO2-avtryck. 

”Vikt är avgörande för e-mobilitetsprestanda och aluminium erbjuder låg vikt, hög hållfasthet och återvinningsbarhet. Eftersom vi nu ser minskade utsläpp när bilen används kommer nästa stora uppgift för biltillverkare att vara att minska utsläppen i fordonsproduktionen”, säger Hydros vd Jonas Bjuhr i ett pressmeddelande.

Fordonet är designat av den tyska formgivaren och möbeldesignern Konstantin Grcic, och utrustats med drivlina och batteriteknik från Cake. Och då det är ett el-fordon kommer det vara helt tyst när det rullar fram på stadens gator. 

”Re:Move-projektet är ett fantastiskt exempel på vad du kan uppnå när du samlar rätt typ av team som tillsammans omfamnar en bra och tydlig idé. Ingenjörs- och materialutmaningarna är väldigt komplexa, men för varje utmaning har man lyckats hitta en väg framåt. Konstantin har hittat nya lösningar och designen av Re:Move har snabbt utvecklats och blivit både övertygande och dynamisk”, kommenterar Wallpapers redaktör Nick Compton projektet i ett pressmeddelande. 

En fungerande version av Re:Move kommer att visas upp under hösten. Mer detaljer kring projektet kommer att presenteras på festival SXSW Conference & Festival som äger rum 17 mars.

 

 

 

 

 


Innehåll från GetacceptAnnons

E-signering hör till dåtiden - det här är framtiden för B2B försäljning

E-signering kan verka nytt, men faktum är att det funnits och använts flitigt i över tio år av företag över hela världen. E-signering är ett enkelt och smidigt sätt att signera offerter och avtal på distans - men det hjälper dig inte att driva kunddialogen och affären framåt på det sättet som krävs i dagens säljklimat, säger Samir Smajic, vd och grundare på GetAccept.

E-signering är ofta inkörsporten för att påbörja en mer digital säljprocess, och många tror att det är tillräckligt för att digitalisera sin försäljning. Vad data från den digitala säljplattformen GetAccept visar är att 50 procent av avtalen som skickas med e-signering faktiskt inte signeras. 

– Det här säger mig att 50 procent av affärerna fortfarande behöver drivas på ett mer effektivt sätt digitalt, och där räcker inte endast den digitala signaturen, förklarar Samir Smajic. 

Att nå avslut i en affär handlar om samma sak som det alltid har gjort - tillit, personliga relationer och en smidig köp- och säljprocess. Det senaste året har presenterat utmaningar i hur man bibehåller den personliga upplevelsen och engagemanget, när den största delen av affären sker i en digital miljö. 

– Det finns sätt att engagera och sticka ut även i en digital säljprocess. Tänk dig att du öppnar upp ett avtal, och det första som dyker upp är en video där din säljare pedagogiskt förklarar avtalet för dig innan du dyker in i det. Därefter får du upp en chatt, där din säljare uppmanar dig att ställa frågor direkt i chatten om du behöver. Självklart kommer jag uppleva den processen annorlunda, och mer personligt anpassad till mig, jämfört med att öppna en PDF i ett mail, säger Samir. 

Förutom video och chatt så handlar det också om att underlätta för kunden att köpa. Med GetAccepts dokumentspårning kan du se vem, eller vilka, som har gått igenom ditt avtal. Du kan även se vad varje person har tittat lite extra på, så att du enkelt kan bemöta deras eventuella frågeställningar i nästa dialog. Du har också möjlighet att skicka dina dokument via SMS, samt automatiskt påminna mottagaren om avtalet inte signeras.

Kombinerar man de här olika engagerande funktionerna i sin digitala säljprocess så visar statistik från GetAccept att du ökar din hit-rate med upp till 75 procent, jämfört med att bara skicka ett avtal via mail för ren e-signering. Det är tydligt att en personlig interaktion som skapar engagemang har stor effekt på antalet avslut, även digitalt.

Hela 85 procent av all försäljning kommer ske digitalt inom bara några år, så det handlar om att redan nu skapa förutsättningar för att kunna hantera den ökade efterfrågan på smidiga digitala sälj- och köpprocesser, och därmed fortsätta vara konkurrenskraftig. 

– Hoppar man inte på tåget nu, kommer det bli tufft. Många företag ligger redan i framkant och tar man inte detta på allvar nu, så riskerar man sin affär, avslutar Samir Smajic. 

GetAccept är ett säljverktyg som är gratis att använda - skapa ditt konto idag och testa själv! 

Mer från Getaccept

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Getaccept och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?