ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS
Bil

Polestar öppnar anläggning i England

  • Polestars vd Thomas Ingenlath visar Polestar 2 på bilmässan i Genève. Foto: Karin Olander

Geelygruppens prestandamärke Polestar trotsar Brexit-oron och öppnar en avdelning för forskning och utveckling i England. I Coventry ska ett 60-tal ingenjörer jobba med elbilsutveckling.

Polestar, med huvudkontor i Göteborg och biltillverkning i Kina, har nu även ett hem på de brittiska öarna. I Coventry öppnas en avdelning för utveckling av kommande elbilar. Den engelska staden har av tradition varit en viktig plats för den brittiska bilindustrin och beskrivs av Polestar som ”en av världens mest framstående fordonstekniska miljöer”.

Till att börja med handlar det om ett 60-tal ingenjörer, men det kan bli fler, som ska jobba med utvecklingen av kommande modeller, efter Polestar 1, 2 och 3.

”Polestars roll som teknisk spjutspets kräver nya och utvecklande färdigheter inom konstruktion av prestandabilar med låg vikt och som tillverkas i flera material, och den nya anläggningen i Storbritannien gör att vi kan ta nästa steg mot våra framtida bilar”, kommenterar Hans Pehrson, utvecklingsansvarig på Polestar.

Polestar 2, den första renodlade elbilen från märket, ska börja tillverkas nästa år i kinesiska Luqiao. I den fabriken byggs även Lynk & Co-bilar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer