1515

Oktoberrekord i bilhallarna

Registreringen av nya bilar nådde den högsta oktobersiffran någonsin. Det framgår av statistik från branschorganisationen Bil Sweden.

Bild:TT

Nybilsregistreringen i oktober ökade med 0,9 procent från jämfört med för ett år sedan till 321.112 personbilar. Aldrig har svenskarna köpt så många nya bilar i oktober.

”Den starka bilkonjunkturen fortsätter”, kommenterar Bertil Moldén, vd för Bil Sweden.

Hittills i år, januari-oktober, har registreringen av nya personbilar ökat med 2,9 procent.

Andelen elbilar och laddhybrider av de totala nyregistreringarna i oktober steg till 6,6 procent jämfört med 3,7 procent ett år tidigare. Hittills i år har andelen elbilar och laddhybrider ökat till 4,8 procent från 3,4 procent motsvarande period i fjol.

Försäljningen av nya lätta lastbilar steg också till nytt rekord i oktober. Registreringarna rusade med hela 34,4 procent jämfört med oktober i fjol.

”Aktiviteten i svensk ekonomi är hög bland annat för hantverkare och för servicetjänster, vilket medför ett ökat transportbehov och ökad efterfrågan på låta lastbilar”, kommenterar Bertil Moldén.

Tunga lastbilar registrerade också en stor ökning. Nyregistreringarna steg med 10,8 procent i oktober jämfört med samma månad i fjol.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?