ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Bil

Nytt hopp för sammanslagning mellan biljättarna

  • Renault Grand Scenic och Hiroto Saikawa, vd för Nissan Motor. Foto: Di och Bloomberg.
  • Foto: Akio Kon
  • Foto: Oskar Omne

Nissan vill att Renualt ska minska sitt ägande i den japanska biljätten för att återuppliva möjligheten till sammanslagning med Fiat Chrysler Automobiles, skriver Reuters

Biltillverkarna Nissan och Renault försöker nå ett avtal för att omforma sin globala allians, rapporterar Reuters. Det för att återigen få igång samtalen om att få till en sammanslagning med italienska Fiat Chrysler Automobiles, FCA. 

Nissan vill att Renault ska minska sitt 43,4 procents ägande i det japanska bilbolaget, enligt uppgifter som The Wall Street Journal tagit del av. 

Diskussionerna befinner sig fortfarande i ett tidigt skede och uppges ha börjat kort efter att den potentiella uppgörelsen mellan Renault och FCA föll igenom i juni. Då uppgav FCA att de dragit tillbaka sitt erbjudande om 35 miljarder dollar för att gå samman med den franska biltillverkaren, eftersom fransk politik satt käppar i hjulet. Renault ägs till 15 procent av den franska staten. 

Enligt Wall Street Journal kan förhandlingarna leda till ett första samförståndsavtal gällande omstrukturering så tidigt som i september, men att samtalen kan pågå fram till årsskiftet. 

Reuters rapporterade i juni att en möjlig återupplivning av diskussionerna hänger på att Renualt minskar antalet ägda andelar i Nissan. 

Varken Nissan, Renault eller FCA har velat kommentera uppgifterna. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer