Annons

Ny rapport från Di: Hinner svenska transporter ställa om i tid?

De tunga transporterna ligger långt efter personbilarna i övergången till eldrift. Går omställningen tillräckligt fort för att Sverige ska klara klimatmålen?  I Di Mobilitets nya rapport kartlägger vi hur resan mot fossilfritt går.

Transportbranschen står inför den största omställningen någonsin. Medan elektrifieringen av personbilarna fått upp farten rejält de senaste åren, så har våra godstransporter fortfarande en bra bit kvar.

På de svenska vägarna rullar i skrivande stund nästan 719.000 lastbilar, varav drygt 85.000 är klassade som tunga lastbilar. Av dessa är endast 169 eldrivna. Med endast sju år kvar till 2030, då utsläppen från transportsektorn ska ha gått ned 70 procent, finns det ingen tid att slösa.

Di Mobilitet har i sin sjätte upplaga av rapporten Mobility Insights kartlagt läget för omställningen av de tunga transporterna i Sverige, och försökt ge en bild av hur långt vi i praktiken har kvar till målet 2030. Vilka är pionjärerna som driver omställningen? Vilka är de stora utmaningarna? Och hur har man gjort i andra delar av världen?

Förhoppningsvis blir du lite klokare efter att ha läst rapporten.

 

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera