Annons

Nissan presenterar taxitjänst med självkörande bilar

Japanska Nissan har på tisdagen presenterat EasyRide som är en ny taxisatsning med autonoma bilar, enligt ett pressmeddelande.

EasyRide blev en realitet i januari i år när Nissan valde att dra igång projektet ihop med DeNA. Det är samma företag som är involverat inom mobilspel och som samarbetar med speljätten Nintendo.

Enligt Nissan kommer nästa steg vara att påbörja tester på allmänna vägar, något som drar igång i Yokohama i mars 2018.

”Nissan och DeNA siktar på att erbjuda tjänsten som ett nytt infrastrukturalternativ som kompletterar befintlig transport”, heter det.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?