Annons
Ingen data tillgänglig just nu

Nissan Motor uppges skippa årets utdelning, vill öka kassan

Biltillverkaren Nissan Motor ska skippa årets utdelning i syfte att öka kassan, mot bakgrund av bolagets turn around-plan. Det rapporterar Bloomberg News med hänvisning till källor. 

Nissan väntas släppa sin rapport idag med dystra siffror. Kvartalsförlusten väntas landa på 1,4 miljarder dollar. Bolaget tyngs av problem relaterat till både försäljningen och lönsamheten, och genom att minska investeringarna hoppas man kunna återvända till ett positivt kassaflöde. 

Nissan skippade även utdelningen för den senaste räkenskapsperioden. Den indragna utdelningen beskrivs som en förlust för storägaren Renault, som också bedöms vara problemtyngt.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?