ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Nevs breddar ytterligare i Kina med planer på fabrik i Shanghai

Nevs fortsätter att öka sin närvaro i Kina. Trots att elbilsföretaget ännu inte blivit klar med sin första kinesiska fabrik tas steg mot en etablering i Shanghai.

Nevs, som uppstått ur resterna från Saab Automobiles konkurs, har ett allt större fokus på Kina. Fabriken i Trollhättan har med några få undantag stått stilla i sju år.  

Bolaget har sedan starten gått med stora förluster och överlevt tack vare nya delägare, bland annat staden Tianjin, söder om Peking, där den första kinesiska fabriken byggs. Den väntas vara klar i slutet av året och ska då producera en eldriven variant av gamla Saab 9-3 som uteslutande är tänkt för den kinesiska marknaden och som säljs under varumärket Nevs. Ännu har inte Nevs sålt en enda elbil.

Samtidigt planeras för en likadan fabrik i Shanghai. De ska båda i början ha en kapacitet på 50 000 bilar och kunna byggas ut till 200 000 bilar per år. 

Nästa onsdag har Nevs bjudit in till invigning av vad man kallar Nevs Shanghai Industrial Base där företaget redan har ett kontor. 

”Shanghai stad har varit angelägen om att Nevs skulle etablera sig”, säger Nevs informationschef Fredrik Fryklund utan att vilja gå in på om staden har gett någon form av stöd.

Hur långt gångna fabriksplanerna är kan han inte gå in på. Nevs säger i sin inbjudan att man ska presentera nyheter kring sina intelligenta elektrifierade transportlösningar och industriutveckling.

Fortfarande sker merparten av utvecklingen av den nya bilmodellen som Nevs tar fram från grunden i Trollhättan, men det byggs upp forsknings- och utveckling även i Kina.

”Det som händer i Kina skapar indirekt sysselsättning också i Trollhättan”, säger Fredrik Fryklund.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies