ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS
Bil

Nevs-ägare ska miljardinvestera i elbilsfabriker

Det kinesiska fastighetsbolaget Evergrande har lovat att investera 23 miljarder dollar, motsvarande 217 miljarder kronor, i anläggningar för elbilsproduktion i den sydkinesiska provinsen Guangzhou. Det rapporterar nyhetsbyrån Bloomberg.

Evergrande är storägare i Nevs som bildades ur Saabs konkursbo.

Överenskommelsen mellan fastighetsbolaget och de lokala myndigheterna i Guangzhou inkluderar tre fabriker, bland annat en anläggning för utveckling och produktion av elbilar med kapacitet på en miljon fordon samt en batterifabrik.

Det är sedan tidigare känt att Evergrande satsar stort på elbilsproduktion. Tidigare i år uppgav bolaget att man siktar på att vara världens största elbilsproducent inom tre till fem år och i juni kommer den första renodlade elbilen enligt Bloomberg.

Sedan slutet av fjolåret har Evergrande investerat över 3,6 miljarder dollar i olika bolag relaterade till elbilar enligt Bloomberg. 

Det var tidigare i år som Evergrande klev sin som sorägare i Nevs och förvärvade 51 procent av aktierna i bolaget.

”Sedan Evergrande kom in går allt ruskigt fort”, sa Nevs vd Stefan Tilk till Di i maj i år då han också uppgav att Nevs utvärderar en eventuell börsnotering i framtiden.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer