1515

MRF tar upp kampen med Blocket – ska erbjuda expertsamtal

Sajten Wayke, som drivs av Motorbranschens Riksförbunds (MRF), har tagit upp kampen med Blocket om bilannonsering och är näst störst på marknaden. Sajten har bland annat fått med sig den auktoriserade Volvohandeln och handlare som Berner, Bra Bil och Upplands Motor.

Foto:Fredrik Sandberg / TT

Nu ska Wayke också erbjuda rådgivning inför bilköp. Som bilspekulant kan du via tjänsten "Wayke Buddy" få 15 minuters videosamtal med en expert som ska hjälpa till att välja rätt i bildjungeln. Det kan exempelvis handla om vilken bilmodell som är den mest lämpliga, vilken motor som bör sitta under huven, om det är bäst att leasa eller köpa och vad som är rätt prisbild för en aktuell bil.

Enligt en studie som MRF genomfört med Sifo är det många som saknar rådgivning när de ska köpa bil och är ute och letar på nätet.

"Vi ska fylla glappet mellan handeln och konsument, tidigare har det inte funnits någon oberoende part att vända sig till. Många har en kunnig kompis eller svärfar som hjälper till och sparkar på däcken men inte alla. Wayke Buddy är den kompisen, fast ännu kunnigare vågar jag lova", kommenterar Jacob Odqvist, marknadschef på Wayke.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?