ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Bil

MRF tar upp kampen med Blocket – ska erbjuda expertsamtal

Sajten Wayke, som drivs av Motorbranschens Riksförbunds (MRF), har tagit upp kampen med Blocket om bilannonsering och är näst störst på marknaden. Sajten har bland annat fått med sig den auktoriserade Volvohandeln och handlare som Berner, Bra Bil och Upplands Motor.

Nu ska Wayke också erbjuda rådgivning inför bilköp. Som bilspekulant kan du via tjänsten "Wayke Buddy" få 15 minuters videosamtal med en expert som ska hjälpa till att välja rätt i bildjungeln. Det kan exempelvis handla om vilken bilmodell som är den mest lämpliga, vilken motor som bör sitta under huven, om det är bäst att leasa eller köpa och vad som är rätt prisbild för en aktuell bil.

Enligt en studie som MRF genomfört med Sifo är det många som saknar rådgivning när de ska köpa bil och är ute och letar på nätet.

"Vi ska fylla glappet mellan handeln och konsument, tidigare har det inte funnits någon oberoende part att vända sig till. Många har en kunnig kompis eller svärfar som hjälper till och sparkar på däcken men inte alla. Wayke Buddy är den kompisen, fast ännu kunnigare vågar jag lova", kommenterar Jacob Odqvist, marknadschef på Wayke.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer