ANNONS:
Till Di.se
LÖRDAG 18 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Modellen som är världens mest sålda sportbil

Efter många år av att ha varit en amerikansk angelägenhet i första hand har Ford satsat hårt på global försäljning av Mustang. En strategi som verkar ha fungerat, modellen var nämligen världens mest sålda sportbil 2016, enligt analysfirman IHS Markit.

Med fler än 150.000 sålda bilar blev Ford Mustang världens mest sålda sportbil i fjol. Det enligt siffror från analysfirman IHS Markit, som dock inte avslöjar vilka konkurrenter man har tagit hänsyn till i sammanställningen.

Men att bilen är populär är ingen hemlighet, och under 50 år har modellen varit den mest sålda sportbilen i USA. Sedan Ford valde att lansera bilen på fler marknader har volymen ökat ytterligare, med stark efterfrågan på marknader som den tyska och den kinesiska. Försäljningen utanför USA ökade med 101 procent i fjol jämfört med 2015 och totalt gick 17,5 procent av bilarna på export.

Mustang har även en stor skara fans i Sverige, och faktum är att BilMånsson i Halmstad ligger i Europatopp när det gäller antal sålda Mustang.

Totalt såldes 563 exemplar av modellen i Sverige 2016.

Tyck till