Annons

Mazda skruvar upp produktionen

Den japanska biltillverkaren Mazda meddelar att produktionen i de japanska fabrikerna ska gå för fullt igen i juli.
Även i Thailand och Mexiko ska fabrikerna gradvis återgå till normal takt.

Foto:Gene J. Puskar

Medan vissa länder fortfarande är lamslagna av coronapandemin verkar bilköparna på andra marknader hitta tillbaka till bilhallarna. Japanska Mazda meddelar att samtliga fabriker i Japan ska återgå till tvåskift under juli månad och att man ska kunna nå ungefär 80 procents kapacitet jämfört med samma månad ifjol.

I Mexiko kommer fabriken att öppna för produktion under måndag till torsdag medan det inte finns något klart besked för anläggningen i Thailand.

Jämfört med i juni räknar Mazda med att öka den totala produktionen i juli med 150 procent. Men biltillverkaren säger också att man noggrant följer utvecklingen av virusets spridning och effekter, och att produktionsplanerna kan förändras igen. 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?