Lyxbilar återkallas — fel på krockkudden

Flaggskeppsmodellen DB11 från Aston Martin kostar uppåt två miljoner kronor. Men inte heller den klassiska biltillverkaren är immun för problem — för nu återkallas alla 3 873 DB11-bilar som producerats sedan 2015. Anledningen är ett fel som kan göra att krockkuddarna utlöses utan orsak.

En talesperson för Aston Martin bekräftar återkallelsen och säger att bilar som lämnas in kommer att åtgärdas.

Aston Martin är inte den första biltillverkaren som drabbas. Felet ligger i en komponent tillverkad av företaget Daimler, vars delar går ut till en rad biltillverkare. Bland annat har Mercedes-Benz fått återkalla över en miljon fordon.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?