Annons

Mercedesköpare riskerar skattesmäll

Försenade leveranser kan leda till att Mercedes-Benz kunder får förhöjd skatt, och företaget kan då bli ersättningsskyldigt.

Foto:Matthias Schrader

På söndag träder det nya bilskattesystemet bonus-malus i kraft och nya bilar som därefter registreras kommer att omfattas av skatten. Bilar med högre utsläpp kommer under de första tre åren att få förhöjd skatt.

Förseningar har drabbat Mercedes-Benz leveranser och köpare som beställt en bil före skattehöjningen får en oväntad utgift.

"Det är ett stort intresse nu över huvud taget på bilmarknaden och många vill ha sin bil registrerad innan bonus-malus införs. Det har lett till en del förseningar av leveranserna framför allt för lätta lastbilar", säger Fredrik Wahrolén, kommunikationschef på Mercedes-Benz.

Det som står i leveransvillkoren ska gälla, om en försening innebär en leverans som blir senare än avtalat är företaget ersättningsskyldigt. Fredrik Wahrolén säger att kunden inte ska drabbas av förseningarna hos Mercedes-Benz.

"Om det är så att vi lovat leverans innan den nya skatten införs och inte kan hålla det, kommer vi se till att kunden inte drabbas ekonomiskt."


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?