ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Bil

Mercedesköpare riskerar skattesmäll

  • Foto: Matthias Schrader

Försenade leveranser kan leda till att Mercedes-Benz kunder får förhöjd skatt, och företaget kan då bli ersättningsskyldigt.

På söndag träder det nya bilskattesystemet bonus-malus i kraft och nya bilar som därefter registreras kommer att omfattas av skatten. Bilar med högre utsläpp kommer under de första tre åren att få förhöjd skatt.

Förseningar har drabbat Mercedes-Benz leveranser och köpare som beställt en bil före skattehöjningen får en oväntad utgift.

"Det är ett stort intresse nu över huvud taget på bilmarknaden och många vill ha sin bil registrerad innan bonus-malus införs. Det har lett till en del förseningar av leveranserna framför allt för lätta lastbilar", säger Fredrik Wahrolén, kommunikationschef på Mercedes-Benz.

Det som står i leveransvillkoren ska gälla, om en försening innebär en leverans som blir senare än avtalat är företaget ersättningsskyldigt. Fredrik Wahrolén säger att kunden inte ska drabbas av förseningarna hos Mercedes-Benz.

"Om det är så att vi lovat leverans innan den nya skatten införs och inte kan hålla det, kommer vi se till att kunden inte drabbas ekonomiskt."

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies