ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS
Bil

Lång räckvidd för GM:s nya batteri till elbilar

  • Foto: Steve Fecht

General Motors (GM) har visat upp sina nya elbilsbatterier, som ska användas i konkurrensen med Tesla. I satsningen på avgasfria bilar investerar fordonsjätten 20 miljarder dollar fram till 2025.

Medier i USA rapporterar att GM säger att deras nya batterier, som kallas Ultium, medger en räckvidd per laddning på 645 kilometer.

Därmed övertrumfas Tesla, vars största batteri i Model S ger en räckvidd mellan laddningar på 628 kilometer enligt den amerikanska mätstandarden EPA.

Samtidigt väcker GM:s siffra frågetecken. Det framgår inte om den gäller EPA, och det framgår inte vilken batteristorlek det amerikanska företaget menar. Om räckvidden gäller det största batteriet som vd Mary Barra talade om i onsdagens presentation, 200 kilowattimmar, är den mindre imponerande — Tesla uppnår sin räckvidd med 100 kWh.

”GM bygger för en helelektrisk framtid eftersom vi är övertygade om att klimatförändringarna är på riktigt”, sa Barra enligt CNN, i en uppenbar känga till president Donald Trump och andra som ifrågasatt detta.

”Vi vill att alla ska åka elbil, och vi har vad som krävs för att genomföra det”, tillade hon, som en pik till att Tesla haft svårt att producera bilar i takt med efterfrågan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer