ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Bil

Kraftigt vinstlyft för Hyundai

  • Foto: David Zalubowski

Den sydkoreanska biltillverkaren Hyundai Motors nettovinst för årets andra kvartal lyfte till 919,3 miljarder won (motsvarande 7,3 miljarder kronor). Det är en vinstökning med 31 procent jämfört med andra kvartalet 2018.

Hyundais omsättning lyfte drygt 9 procent under kvartalet.

Det kraftiga vinstlyftet, det största på sju år för Hyundai, hänger samman med en försvagning av valutan won som gör att försäljningen utomlands ger mer klirr i kassan när pengarna hämtas hem. Sydkoreas won har backat 5,5 procent mot dollarn sedan årsskiftet.

Bolagets nya flaggskep, suv-modellen Palisade, har också fått ett bra mottagande på hemmaplan och började nyligen säljas i USA där den konkurrerar med Fords modell Explorer och Toyotas Highlander.

Hyundai meddelade i april att bolaget stänger en fabrik i Kina på grund av hårdare miljökrav och svagare försäljning på den kinesiska marknaden.

Hyundais aktie steg 0,7 procent på rapporten, och är nu upp 13 procent i år.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer