Annons

Kina lyfter Volvo Cars försäljning

Volvo Cars fortsätter att rulla ut fler bilar till köpare världen över. Den globala försäljningen steg med 6,5 procent i september, jämfört med september förra året.

Foto:Jonas Ekströmer/TT

Totalt under årets nio första månader har Volvos försäljning ökat med 7,4 procent, jämfört med motsvarande period 2018.

Ökningen är särskilt markant i Kina. Där såldes 13 procent fler Volvobilar i september och nästan 14 procent fler sett till årets nio första månader.

Drygt 507.700 Volvobilar har sålts hittills under 2019, enligt ett pressmeddelande från företaget. Den mest populära modellen är suven XC60, som sålts i 145.600 exemplar.

Volvo Cars ägs av kinesiska Geely Holding, och har satt nytt försäljningsrekord fem år i rad till och med 2018.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?