Tre mycket nöjda bilchefer höll presskonferens i Paris på måndagen. General Motors Mary Barra, PSA:s Carlos Tavares och Opels vd Karl-Thomas Neumann.
Alla tre pratade om en win-win-situation.
General Motors vill uppenbart bli av med förlusttyngda Opel och brittiska systermärket Vauxhall. Förra försöket 2009 till Magna och ryska intressen gick inte vägen, men efter flera års samarbete med PSA har man hittat en modell.
"Den industriella logiken finns där", sade Mary Barra och konstaterade att pengarna ska användas för att förbättra GM:s affär.
Sedan mitten av 2000-talet har GM gjort sig av med en rad märken. Oldsmobile försvann 2004 och i den ekonomiska krisen 2009 gjorde man sig av med Pontiac, Saturn, Hummer och svenska Saab Automobile.
I Opelaffären sätts prislappen till 2,2 miljarder euro, motsvarande cirka 21 miljarder kronor, där Opel och Vauxhall värderas till 1,3 miljarder euro och GM:s europeiska finansverksamheten till 900 miljoner euro.
Förutom att PSA i och med affären, som väntas slutföras före årsskiftet, blir Europas näst största biltillverkare efter Volkswagen, skapas årliga synergier på 1,7 miljarder euro, motsvarande drygt 16 miljarder kronor. Det kommer dock att dröja några år och full effekt kommer man inte se förrän 2026, enligt Carlos Tavares.
Pressad på om det är möjligt utan att stänga fabriker upprepade PSA-chefen lugnt att det inte finns några sådana planer. I stället lägger han ansvaret hos de anställda genom att säga att de ska få chansen att effektivisera och förbättra i alla led. Fungerar det behöver man inte stänga några fabriker.
"Jag har inte stängt någon fabrik sedan jag tog över", sa Carlos Tavares med eftertryck.
Han nämnde inte att PSA 2013 - året innan han blev koncernchef - la ner fabriken i Aulnay och drog ner takten i andra.
Trött på skambud när du säljer bilen? Prova ett nytt sätt att sälja på (extern tjänst)
I branschen tror de flesta att det kommer att bli stora nedskärningar och även att fabriker kan stängas.
"Eftersom tyska fackföreningar är så starka och inflytelserika och PSA behöver dem för ett lyckosamt samgående undviker man nog att stänga i Tyskland. Däremot finns en risk för fabrikerna i Storbritannien", säger tyske bilanalytikern Thomas Goettle på PA Consulting.
En fråga för framtiden blir hur märkena ska positioneras. Peugeot, Citroën och Opel/Vauxhall finns alla i samma mittfåra.
"Franska bilar är starka i länder där Opel är svagt och viceversa. Det är viktigt för dem att hålla isär märkena annars riskerar de att förlora marknadsandelar", säger Thomas Goettle.
Lars Holmqvist, senior rådgivare inom automotive på Kreab och tidigare vd för europeiska underleverantörerna i Clepa, tycker att PSA har mest att vinna på affären.
"De får tillgång till den tyska ingenjörskunskapen där Opel har kommit mycket längre vad gäller elektrifiering", säger han.
Även Lars Holmqvist varnar för att affären på sikt kan leda till färre fabriker.
"Så länge den här högkonjunkturen fortsätter så behöver man inte lägga ner, men om försäljningen minskar blir det åtgärder. Då tror jag att man börjar i Frankrike och inte i Tyskland", säger han.
Han väntar sig fler uppköp och samgåenden.
"Vi är inne i en våg där aktörerna blir färre. I Kina sker det en snabb konsolidering och även i Europa finns det några tänkbara affärer. Fiat, med alla sina problem, tänker jag närmast på för någon typ av uppköp. Och Renault kan vilja köpa mer för att växa", säger han.
Thomas Goettle på PA Consulting är inne på samma linje.
"Alla försöker att bli större och starkare för att klara kostnaderna för de stora trender som gäller nu med lägre koldioxoidutsläpp, delat ägande, elektrifiering och självkörande bilar. Om inte Fiat löser de utmaningarna kan det dyka upp en aktör från Kina som vill ta över", säger Thomas Goettle.
Ian Fletcher, brittisk bilanalytiker på IHS Markit, bedömer också att Fiat Chrysler gärna skulle vilja gå ihop med någon.
"Men frågan är om det finns någon som vill", säger han.