Annons

Honda erkänner: Fel i krockkudde bakom dödsfall

Japanska biltillverkaren Honda bekräftade på fredagen att en felaktig krockkudde nu orsakat 16 amerikaners död. Det rapporterar Reuters.

Foto:Philipp Steinhardt

Honda har tillsammans med amerikanska myndigheter utrett en trafikolycka i juni 2018 där föraren i en Honda Civic omkom.  Resultatet visar att det var felaktigt krockkudde som orsakade dödsolyckan. 

Hittills har nu 16 personer i USA, 14 i Hondabilar och två i Ford-bilar, omkommit till följd av fel i krockkudden som tillverkats av japanska Takata.

Globalt är det mer 290 personers död som kopplas till Takatas produkter. Felen har lett till att 19 olika biltillverkare återkallat över 100 miljoner fordon världen över, skriver Reuters.

Takata ansökte om konkursskydd i juni 2017 i spåren av skandalen. 


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?