1515

Här är det vätgasrevolution på gång

MARIESTAD. Grön, lokal energiproduktion till både transporter och hus – den visionen är redan ­verklighet i Mariestad. Genom ett större grepp om energiomvandling kan vätgas och bränslecellbilar slå igenom på bred front. 

Susanné Wallner, utvecklingsstrateg på Mariestads kommun, är en av de drivande personerna i projektet som ger bränsle till bilar från solen och Vänerns vatten.
Susanné Wallner, utvecklingsstrateg på Mariestads kommun, är en av de drivande personerna i projektet som ger bränsle till bilar från solen och Vänerns vatten.Foto:Carl-Johan Lejland
Hyundai Nexo är en av marknadens få bränslecellsbilar. Sydkoreanska Hyundai och japanska Toyota är de två biltillverkare som kommit längst när det gäller kommersialiseringen av vätgastekniken i bilar.
Hyundai Nexo är en av marknadens få bränslecellsbilar. Sydkoreanska Hyundai och japanska Toyota är de två biltillverkare som kommit längst när det gäller kommersialiseringen av vätgastekniken i bilar.Foto:Carl-Johan Lejland, Carl-Johan Lejland, Carl-Johan Lejland
Varför kör Di Weekend till Mariestad i vätgasbilen Hyundai Nexo? Jo, här finns världens första solcellsdrivna vätgastankstation.
Varför kör Di Weekend till Mariestad i vätgasbilen Hyundai Nexo? Jo, här finns världens första solcellsdrivna vätgastankstation.Foto:Carl-Johan Lejland, Carl-Johan Lejland

Artikeln du läser är låst. Logga in eller teckna en digital prenumeration för att läsa Nordens största affärstidning.

  • Full tillgång till Di.se med nyheter och analyser
  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid
  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan
  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

Är du prenumerant? Prova att ladda om sidan och kontrollera att du är inloggad.

Saknar du en prenumeration? Bli prenumerant

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?