ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS
Bil

Här är årets bästa vinterbil

  • Nya Toyota Corolla, årets vinterbil enligt finska Tekniikan Maailme. Foto: Oskar Omne

I fjol utsåg den finska motortidningen Tekniikan Maailme Volvo V60 till den bästa vinterbilen. 

Efter tuffa tester i bister kyla går utmärkelsen i år till nya Toyota Corolla kombi. 

Under två veckor varje vinter beger sig den finska motortidningen Tekniikan Maailme till Ivalo för sina vintertester. Med sig tar man de hetaste nya bilarna och utsätter dem för tuffa testkörningar i snö och på is. Dessutom mäts utsläpp, hur väl värmen i bilarna fungerar och hur bra sikt strålkastarna ger.

Årets vinnare är japanska Toyota Corolla kombi. Bilen får högsta poäng för egenskaperna på vägen och har egentligen inga stora nackdelar, enligt Tekniikan Maailme.

Två andra bilar klarade testerna nästan lika bra, Mazda CX-30 och DS3 Crossback.

Med temperaturer på kring minus 20 grader fick bilarna visa att de kunde värma sina passagerare och samtidigt ta dem fram säkert på besvärligt underlag. Trots kylan slår Tekniikan Maailme fast att vintern gärna hade fått vara kallare under testerna.

Vinnaren Toyota Corolla är även med bland sju finalister som kan bli Årets bil 2020, en utmärkelse som delas ut i samband med Genèvesalongen i början av mars.

 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer