Annons

Handelskriget slår mot Volvo Cars – skrotar produktionsplaner

Volvo Cars har tvingats göra ändringar i produktionen till följd av handelskriget.

Bolaget kommer inte längre tillverka S60 sedan för export till Kina från Charleston i USA, och på samma sätt inte heller producera XC 60 SUV i Kina för export till USA.

Det har bolagets direktör i USA Anders Gustafsson uppgett under ett tal i Detroit, rapporterar Bloomberg News.

Beslutet kommer efter att Volvo Cars fram tills nu inte velat överföra tullkostnaderna för importen av XC 60 SUV från Kina på amerikanska konsumenter.

Detta har synts i lönsamheten och Anders Gustafsson sade att man inte kan absorbera tullarna på lång sikt.

På tal om lång sikt riskerar också Volvos nya XC 90 SUV att bli ett offer för handelskriget. Tanken är att ”vinstmaskinen”, som Anders Gustafsson kallar modellen, ska börja produceras 2022 i Charleston och då gå på export till Europa och kanske Kina, men då med en potentiell förlust, enligt Volvo-chefen.

”Jag vill inte sitta här och le och säga att allt är ok, verkligen inte. Men sådant är livet”, sade Anders Gustafsson till nyhetsbyrån innan talet. 


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?