1515

Håkan Samuelssons plan: Billigare bilar till personalen

För att få de anställda på Volvo Cars i Sverige mer involverade i produktutvecklingen kommer de erbjudas en rabatt på tjänstebil om de går med på att ha ett testpaket installerat, skriver bolaget i ett mejl till personalen.

Håkan Samuelsson, vd för Volvo Cars.
Håkan Samuelsson, vd för Volvo Cars.Foto:TT/Emma-Sofia Olsson

De anställda hos Volvo Cars kommer erbjudas en rabatterad företagsbil i ett nytt utvecklingsprogram, skriver bolagets vd Håkan Samuelsson på Twitter. 

Först ut att ta del av det nya programmet kommer de anställda i Sverige att vara, och andra länder kommer följa därefter.

Information till de anställda på Volvo fick information om satsningen under onsdagsmorgonen. Då framkom att syftet är att samla in data från de anställdas körningar.

”Vi känner alla starkt för våra bilar och kunder, och vi vill använda den källan till kunskap bättre”, skriver bolaget.

”Eftersom det kommer krävas både återkoppling och viss ansträngning från din sida får man en särskild rabatt, jämfört med om man väljer en bil utan testutrustning”, fortsätter bolaget i personalinformationen.  

Stefan Elfström, presstalesperson på Volvo Cars, säger att syftet är att få in information till bolagets utvecklare.

”Vi vill kunna utöka vår testflotta av bilar som ger oss bättre möjlighet att samla in data från verksamheten. Det kan bidra till att utveckla nya funktioner i vår produktutvecklingsverksamhet”, säger han.

Har ni haft problem med att ni haft få testbilar?
”Det är begränsande att ha bilar som är dedikerade bara till tester. Om vi utökar det här på ett enkelt sätt till personalbilarna får vi betydligt större volym av data”, säger Stefan Elfström.

De anställda kommer få mjukvara installerad i bilen och en app i sin telefon för att kunna delta i testprogrammet. 

För att locka de anställda att delta i utvecklingsarbetet erbjuds de anställda en rabatt till den som väljer en företagsbil med programvaran installerad. Hur mycket rabatt det handlar om eller hur mycket Volvo Cars satsar på erbjudandet vill dock inte Stefan Elfström gå in på.

”Prissättningen är förmånlig jämfört med en vanlig leasingbil för att så många som möjligt ska nappa på erbjudandet”, säger han dock.

I dag är det ett antal tusental av de anställda på Volvo Cars som leasar bilen via företaget, uppger Stefan Elfström. 

På verkstadsklubben i Torslanda hade man på onsdagsförmiddagen inga kommentarer till utspelet, då de inte hunnit ta del av informationen ännu. 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?