1515

GM-ägda Cruise får unikt tillstånd i Kalifornien – kan helt skippa förare

GM-ägda Cruise, som utvecklar självkörande fordon, blir först med att få det eftertraktade tillståndet att utföra förarlösa persontransporter utan säkerhetsoperatör i Kalifornen. Det rapporterar sajten Techcrunch.

Foto:TOWNER

 I Kalifornien finns det två myndigheter som utdelar tillstånd för självkörande fordon, California Public Utilities Commission (CPUC) och California Department of Motor Vehicles (CDMV). 

CDMV ger tillstånd att få testa sina självkörande fordon i Kalifornien – men styr inte om de måste ha en säkerhetsförare eller inte, samt huruvida de får ha passagerare i bilen. Det tillståndet måste du få via CPUC.  

Där finns två olika tillstånd ”drivered” and ”driverless”. Flera bolag har i dag tillstånd att köra autonoma fordon i delstaten – men med säkerhetsförare – det som benämns ”drivered”. Det tillståndet har flera bolag – Aurora, AutoX, Cruise, Deeproute.ai, Pony, Voyage (som förvärvades av Cruise) Waymo och Zoox. 

Men Cruise blir nu det första som tilldelats det andra tillståndet, ”driverless”, vilket innebär att bolaget har rätt att operera autonoma fordon utan en säkerhetsförare.

”Idag är vi hedrade över att ha blivit först med att erhålla ett autonomt förartillstånd för att testa persontransporter i Kalifornien, säger en av bolagets chefer till Techcrunch.

Det ställs dock krav från CPUC att Cruise bland annat måste presentera en säkerhetsplan för hur de ska garantera passagerarnas säkerhet, och förse myndigheten fortlöpande information om verksamheten.

Att få detta tillstånd från CPUC är ett viktigt och nödvändigt steg i processen, men det betyder inte att det är fritt fram för Cruise att dra igång en kommersiell verksamhet bestående av självkörandefordon. För det krävs ett annat tillstånd. Då måste man återigen vända sig till CDMV.

Det steget har enbart ett bolag uppnått och det är Nuro, men det har å andra sidan inte tillstånd att ha passagerare ombord, utan enbart last .

 


Innehåll från GetacceptAnnons

Försäljning digitalt – kan ge upp till 30% högre hitrate

Att sälja digitalt kan lätt förknippas med en opersonlig säljprocess. Det blir svårare att visa vår personlighet, och offerten drunknar i en mailkorg tillsammans med minst tio andra. Så hur gör man för att inte bara klara av, utan till och med förbättra, sin försäljningsprocess när man säljer digitalt? 

– Det handlar om att hitta kommunikationskanaler som inte redan är mättade, säger medgrundaren av Vainu, Mikko Honkanen.

På Vainu har man tagit i bruk GetAccept i sina säljprocesser för att bättre kunna följa varje steg av säljprocessen via data - inte bara genom magkänsla. När de testade att skicka avtal både med och utan GetAccepts videofunktion, fick de högre stängningsfrekvens på de offerter som skickades med videopresentation. 

– Även om många vet att video är bra i alla möjliga sammanhang idag, är det ändå få B2B-bolag som nyttjar det. Därför är det en kommunikationskanal som gör det enkelt att sticka ut, menar Mikko Honkanen.

När Samir Smajic, VD och medgrundare av GetAccept, startade företaget 2015 så var det redan tydligt att digitalt var framtiden för B2B-försäljning. Sedan har utvecklingen gått snabbare än man räknat med.

– Att kunna ge en riktigt bra digital kundupplevelse, dubblar enligt McKinsey & Co sannolikheten för att stänga affären. Och det gör man inte genom att bara skicka en massa mail. E-signering är ett sätt att öka sin hitrate, men adderar man funktioner som engagerar, exempelvis chatt, video, en snygg paketering av sitt avtal och automatiska påminnelser, så ökar sannolikheten ännu mer.

Bland de som använder GetAccept så har de som använder fler engagerande funktioner i sina utskick upp till 30% högre hitrate, än de som endast skickar iväg ett avtal för e-signatur. Ingen vill ha en tråkig säljprocess, och kan man hitta sätt att göra den intressant och interaktiv kommer inte bara kunden bli nöjdare, utan du skapar också en snabbare och smidigare försäljningsprocess. 

– Det ligger kvar en gammal myt om att bolag inte är redo att börja arbeta såhär, och att det bara funkar på mindre affärer. Faktum är att data visar att 70% av företag är beredda att göra affärer upp till fem hundra tusen kronor i en onlinemiljö. En annan vanlig fördom är att kundens kund vill ha det på det traditionella viset. Men det är inte sant. Vi får ständigt kommentarer från våra kunder där de berättar om hur nöjda deras kunder blivit med det nya, förenklade sättet att signera avtal. Och det får våra kunder att se bra ut, säger Samir Smajic. 

Att komma igång med en mer engagerande digital säljprocess behöver varken vara tidskrävande eller svårt. I GetAccept har du allting samlat och får både översikt, automation och kommunikation i ett och samma verktyg. Att komma igång behöver inte ta mer än någon timme - även för det lite större säljteamet. 

Lär dig mer och boka en demo med GetAccept idag! 

Mer från Getaccept

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Getaccept och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?