ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Bil

Full rulle i bilhallarna i maj

  • Foto: TT

Bilmånaden maj blev ytterligare en bra månad i bilhallarna. Enligt statistik från branschorganisationen Bil Sweden ökade registreringen av nya personbilar med 2,5 procent i maj jämfört med samma månad i fjol.

Registreringen av nya personbilar fortsätter att nå nya höjder och landade i maj på 35.326 bilar. Den hösta majsiffran någonsin.

”Hittills i år har registreringarna ökat med 2,6 procent, jämfört med fjolåret som var ett rekordår med 372.000 registreringar. Registreringarna i maj hade kunnat bli ännu högre eftersom flera generalagenter har orderböckerna fulla. Speditörernas transportkapacitet har begränsat utleveranserna i maj av sålda bilar ut till återförsäljarna”, säger Bertil Moldén, vd för Bil Sweden, i en kommentar.

”Högkonjunkturen i kombination med låga räntor, ökad köpkraft hos hushållen och en stark arbetsmarknad är några förklaringar till den positiva utvecklingen på bilmarknaden”, fortsätter han.

När det kommer nyregistreringen av lastbilar ökade lätta lastbilar med 11,4 procent medan ynga lastbilar ökade med 23,2 procent jämfört med maj 2016.

”Den starka konjunkturen medför ett ökat behov av lastbilstransporter och inköp av nya lastbilar”, säger Bertil Moldén.

Personbilstillverkaren Volvo håller sig kvar på toppen och totalt registrerades det 2.322 XC60 och 2.162 S/V90 i maj.

https://infogr.am/nybilsregistrering_maj_2017

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies