ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS
Bil

Fransk lyxbilschef ska ratta Jeep

  • Jeep får ny chef. Foto: Oskar Omne

Fransmannen Christian Meunier tar över som chef för Jeep - det ikoniska amerikanska märket som ingår i Fiat Chrysler Automobiles. 

Jeep, som gett sitt namn till biltypen med tuffa terränggående fordon, har gått från att vara ett nischmärke till att bli en miljonspelare. fjol steg Jeeps försäljning i USA med 17 procent. Totalt såldes 973.227 bilar trots att man saknar modeller i flera segment. Jeeps framgång på senare tid har fått flera kinesiska företag som bland annat Great Wall att visa intresse för ett uppköp, men FCA har hållit hårt i sin klenod.

Nu får Jeep en chef med lång erfarenhet inom bilindustrin. 51-årige Christian Meunier har tidigare haft chefsposter hos Nissan, Mercedes-Benz, Ford och Land Rover i både Nordamerika och Europa. 

  • Christian Meunier, ny chef för Jeep. Foto: Nissan

Han tar över efter att chefsposten varit vakant ett par månader. Närmast kommer han från jobbet som global chef för Nissans premiummärke Infiniti som han utnämndes till så sent som i januari. Enligt branschtidningen Automotive News vägrade han att flytta till Infinitis huvudkontor i Hongkong utan bodde kvar i Nashville i USA.

Jeep är ett relativt litet märke i Sverige med omkring 1.100 sålda bilar i fjol, men hittills i år har märket ökat stort, plus 29 procent samtidigt som totalmarknaden minskat med 14 procent. Under januari till april såldes 350 bilar. Jeep Compass är den modell som säljer bäst i Sverige följd av Jeep Wrangler. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer