Första Boltbilarna levererade

De tre första amerikanska kunderna har fått sina Chevrolet Bolt levererade. Modellen har beskrivits som den första riktigt vettiga elbilen till ett överkomligt pris. Enligt oberoende mätningar klarar den 38 mil på en laddning och priset i USA landar efter miljösubventioner strax under 30 000 dollar eller 275 000 kronor.

Inledningsvis börjar Bolt säljas i Kalifornien och Oregon, stater som kräver att tillverkarna säljer en viss andel utsläppsfria bilar. I resten av USA börjar bilen säljas i mitten av nästa år.

I USA ses Bolt som den stora konkurrenten till Teslas kommande Model 3. Enligt bolagets planer ska den börja säljas sent 2017, men analytikern Adam Jonas på investmentbanken Morgan Stanley tror att det dröjer ytterligare nästan ett år, skriver Automotive News.

I Europa ska Opel tillverka Bolts systermodell som har fått namnet Ampera-e.

Dags att sälja bilen? Här får du hjälp (extern tjänst)


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?