Annons

Formel 1 startar i juli – utan publik

Frankrikes GP blir det tionde formel 1-loppet som stoppas. Målet är nu att starta säsongen i Österrike den 5 juli.

Men utan publik.

”Vi hoppas att supportrarna kan få vara med senare”, säger vd:n Chase Carey.

Foto:Luca Bruno

Frankrikes beslut att inte tillåta större evenemang förrän tidigast mitten av juli, på grund av coronapandemin, gör att formel 1-loppet i Le Castellet den 28 juni ställs in.

Enligt ett pressmeddelande räknar inte den franska arrangören med att kunna köra tävlingen senare under året.

”Vi ser fram emot sommaren 2021”, säger arrangörsbolagets vd Eric Boullier.

Formel 1:s vd Chase Carey skriver i ett uttalande att planen nu är att starta säsongen i juli, med en tävlingshelg som planerat i Österrike den 3-5 juli och köra som planerat tävlingarna i Europa fram till början av september.

”Under september, oktober och november blir det race i Asien och på den amerikanska kontinenten, och säsongen avslutas i Mellanöstern i december med Bahrain före den traditionella finalen i Abu Dhabi. Det ska bli mellan 15 och 18 tävlingar”, säger Carey.

”Vi tror att de första loppen blir utan supportrar, men hoppas att de kan få vara med på våra evenemang senare under säsongen”.

Carey säger att det fortfarande är många detaljer att lösa för att F1-stallen och personalen ska få komma in och få tävla i de olika länderna.

”Hälsan och säkerheten för alla inblandade är fortsatt högsta prioritet och vi går bara vidare om vi är säkra på att vi kan genomföra evenemangen riskfritt.”

Det brittiska formel 1-loppet på Silverstone, som var planerat till 19 juli, kommer definitivt att köras utan publik.

”Vi har skjutit på det här svåra beslutet så länge som möjligt, men det står helt klart att ett GP under normala omständigheter är inte möjligt”, säger direktören Stuart Pringle till Northampton Chronicle.

F1-helgen på Silverstone brukar locka runt 350.000 åskådare.

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?