Ford flyttar produktion till Mexico trots Trumps hot

Den amerikanska biltillverkaren Ford kommer gå vidare med planerna att flytta produktionen av små bilar från USA till Mexico, trots hoten om straffskatt från den tillträdande presidenten Donald Trump, rapporterar CNBC.

Mark Fields, chef Ford.
Mark Fields, chef Ford.

Ford-chefen Mark Fields har meddelat att bolagets planer på att flytta produktionen av Ford Focus från Michigan till Mexico kommer bli av, bland annat eftersom de amerikanska konsumenterna efterfrågar låga priser på små bilar.

Enligt Fields påverkas inte antalet arbetstillfällen i Michigan av flytten. Två nya produkter kommer produceras i fabriken, vilken enligt Fields kommer leda till mer arbete.

Trump twittrade förra helgen att amerikanska bolag som flyttar produktionen utomlands för att sedan sälja produkterna på den amerikanska marknaden kan komma att straffas med en 35-procentig tariff.

Köpa nya bil? Så säljer du den gamla smidigast (extern tjänst)

Ford valde i förra månaden att inte flytta tillverkningen av modellen Lincoln MKC SUV från Kentucky till Mexico, vilket Trump berömde.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?