Fiat utreds för dieselfusk – aktien faller tungt

Aktien i fordonskoncernen Fiat Chrysler faller med över 5 procent på Milanobörsen sedan franska åklagare inlett en utredning om misstänkt fusk i samband med utsläppstester av dieselmotorer.

Utredningen av vad en källa beskriver som grova överträdelser ska ha inletts den 15 mars sedan det franska finansdepartementets anti-bedrägeribyrå anmält ärendet till domstol.

En talesperson för Fiat Chrysler har bekräftat att det pågår en utredning och upprepat biltillverkarens tidigare besked om att dieselmotorerna som använts tillfullo följer gällande utsläppsregler då man fått klartecken från italienska transportmyndigheter.

Fiat Chrysler samarbetar fullt ut med utredande myndigheter och räknar enligt talespersonen med att frågan kommer att lösas.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?