1515
Annons

Fiat Chrysler planerar samriskbolag med Foxconn

Italiensk-amerikanska Fiat Chrysler planerar att upprätta ett samriskbolag med Taiwanbaserade Foxconn avseende utveckling av uppkopplade elbilar med fokus på den kinesiska marknaden, enligt ett gemensamt pressmeddelande från bolagen.

Foto:Carlos Osorio

Det nya bolaget kommer att ägas av bolagen till 50 procent vardera och dels tillverka batteridrivna fordon i Kina samt bedriva utveckling inom IOV - ”Internet of Vehicles”.

Fiat Chrysler jobbar för närvarande på utvecklingen av koncernens första lansering av en elmodell, den anrika Fiat 500, senare under året. Avsikten med den fusion som förbereds med Peugeot-, Citroën- och Opelägaren PSA har aviserats vara just den kinesiska marknaden.

Foxconn, som är den kontraktstillverkare som anlitas av Apple för den massiva monteringsverksamheten av Iphone i Kina, har investerat stora summor inom fordonsutveckling och tecknat liknande avtal med den kinesiska Uberkonkurrenten Didi Chuxing och flera av landets uppstartsbolag med verksamhet fokuserad på elbilstillverkning. På batteriområdet har Foxconn köpt in sig i tillverkningsled genom att ta en andel i tillverkaren CATL.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?