1515
Annons

Ferrari får skattelättnader i Italien

Italienska lyxbilstillverkaren Ferrari har tecknat ett avtal med det italienska skatteverket om att få skattelättnader under ”Patent Box”.

Foto:Marcus Engström

Patent Box är ett skatteupplägg som undantar företag viss skattebetalning för en femårsperiod. Denna blir gällande endast när företag genererar intäkter via den direkta eller indirekta användningen av copyrights, patent, varumärken, design och know-how.

För Ferraris del kommer Patent Box att avse perioden 2015 till 2019. För de tre åren som redan gått får företaget skattelättnader på totalt 139 miljoner euro. Dessa kommer att bokföras under det tredje kvartalet som skattejusteringar för föregående år, uppges det i ett pressmeddelande.

Svensk designchef bakom ny superelbil

Nu får Rimac och Pininfarina sällskap i klubben av elbilar som gör 0-100 km/tim på under 2 sekunder.  Kinesiska GAC lanserar Aion Hyper SSR har fyrhjulsdrift och 1.225 hästkrafter. Chef för bolagets designstudio är svensken Pontus Fontaeus.

GAC Aion Hyper SSR.
GAC Aion Hyper SSR.Foto:GAC Aion

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera