ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Bil

Facket rasar mot supervärvningen – utlyser strejk

  • Foto: Thanassis Stavrakis
  • Foto: Antonio Calanni

Den italienska fotbollsklubben Juventus har spenderat drygt 1 miljard kronor för att knyta till sig världsstjärnan Cristiano Ronaldo.

Affären gläder säkert klubbens fans, men några som inte jublar är Fiat-arbetarna. De tänker i stället gå ut i strejk, skriver sajten Football-Italia.

Den italienska familjen Agnelli är via ägarbolaget Exor storägare i både Juventus och biltillverkaren Fiat Chrysler Automobiles. Juventus ordförande Andrea Agnellis farfars far grundade Fiat 1899 och själv sitter han i styrelsen.

Delar av kostnaden för att plocka in Cristiano Ronaldo, av många ansedd som världens bästa fotbollsspelare, väntas tynga ägarbolaget Exor, vilket får fackförbundet Unione Sindacale di Base att rasa. 

De menar att det är oacceptabelt att arbetarna tvingas till stora ekonomiska uppoffringar samtidigt som företaget spenderar hundratals miljoner euro på att köpa en spelare.

”Vi är alla anställda av samma ägare, men den här skillnaden i behandling kan inte och får inte accepteras”, skriver fackföreningen och meddelar att de utlyst en strejk för Fiat-arbetarna i staden Melfi.

”Fiat-arbetarna har arbetat ihop företagets förmögenhet i åtminstone tre generationer, men i gengäld har de bara fått tillbaka ett liv i misär.”

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer