ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Bil

Hållbart näringsliv

Elbilssuget får Porsche att nyanställa – ”eldrift knappast någon jobbdödare”

Efterfrågan på Porsche Taycan, som är den tyska premiumtillverkarens första eldrivna modell, har lett till att 500 extra jobb har utlysts vid Zuffenhausen utanför Stuttgart, enligt ett pressmeddelande.

De 500 nya jobben innebär att arbetsstyrkan utvidgas till totalt omkring 2.000 personer, skriver Porsche.

”Taycan visar att eldrift knappast är någon jobbdödare”, säger Andreas Haffner, styrelseledamot med ansvar för personalfrågor, i ett uttalande.

Porsche har investerat mer än 1 miljard euro i utvecklingen av Taycan och i somras kommunicerades att efterfrågan varit högre än väntat. Från början var målet 20.000 fordon producerade under första året, men kapaciteten uppgår till 40.000. Hittills har Porsche fått in drygt 32.000 beställningar, enligt Andreas Haffner.

De nya jobben ska vara tillsatta under andra kvartalet 2020, skriver Porsche.

Taycan väntas rulla av monteringsbandet i slutet av året och har beskrivits som en av de första utmanarna till Tesla i premiumsegmentet av elbilar. Även Jaguar-Land Rover har nyligen lanserat nya elmodeller. Även Mercedes, som nyligen lanserat elbilen EQC, har beskrivit efterfrågan som ”extraordinärt hög”.

Tesla redovisade under onsdagskvällen en ökad leveransvolym med 1,9 procent för kvartalet. Wall Street hade dock väntat sig mer och sålde ned aktien med 5 procent i efterhandeln.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer