1515

Elbilarna gör Hyundai och Kia till vinnare i coronakrisen

De koreanska koncernsyskonen Hyundai och Kia nådde en exporttillväxt för elbilar på 58 procent under årets första fem månader, jämfört med samma period i fjol. Det trots coronapandemins påverkan på marknaden.

Hyundais elbil Kona Electric.
Hyundais elbil Kona Electric.Foto:Carl-Johan Lejland

Den globala viruspandemin har inneburit historiska ras i bilförsäljningen på flera stora marknaden där bilhallarna hållits stängda. Men elbilsförsäljningen har fallit mindre än marknaden för konventionellt drivna bilar.

Det är något som märks hos sydkoreanska Hyundai och Kia. Exporten av elbilar från märkena ökade nämligen med 58 procent under januari till maj i år, jämfört med samma period i fjol.

Enligt flera branschtidningar ökade exporten av Hyundai Kona med 30 procent, Hyundai Ioniq med 20 procent och Kia Niro och Soul med nästan 160 procent.

En annan intressant detalj är att koncernens globala marknadsandel för elbilar låg på 9,9 procent under första kvartalet i år, medan marknadsandelen för konventionellt drivna bilar låg på 8,9 procent. 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?