Annons

Efter dieselskandalen: VW vill förlikas med 60.000 tyska bilägare

Biljätten Volkswagen planerar en förlikning med omkring 60.000 tyska dieselbilsägare i som har stämt bolaget för fusk med avgasmätning i deras bilar.
Det uppger affärstidningen Handelsblatt på fredagen.

Foto:AP

Volkswagen vill komma till avslut fem år efter avslöjandet om fusk med avgasmätning i miljoner dieselbilar.

Nu erbjuder VW tyska ägare engångsbetalningar där restvärdet dras av. Den som tar emot pengarna kan också behålla sin bil.

Bilägarnas alternativ är att fortsätta den påbörjade rättsprocessen, men det kan ta tid och ägaren måste därefter lämna tillbaka bilen till Volkswagen.

VW räknar med att ungefär tre fjärdedelar accepterar den förenklade förlikningen. Hittills har omkring 7.000 bilägare sagt ja till budet.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?