1515

Daimler presenterar två nya eldrivna lastbilar

Tyska Daimler har visat upp två nya eldrivna lastbilar för regional och lokal distribution.

Freightliner som är förnamnet på de två modellerna planerar Daimler att ta i produktion 2021, efter att dessförinnan ha låtit kunderna få säga sitt om lastbilarna, uppges det i ett pressmeddelande.

Daimler sade att 30 modeller ska distribueras till kunderna under detta år för att få feedback efter fältkörningar.

De två lastbilarna, Freightliner eCascadia och Freightliner eM2 106, är framställda för att klara av körsträckor på mellan 300 och 400 kilometer per laddning. eCascadia väntas bli använd för regional transport medan eM2 ska sköta den lokala distributionen av varor som öl.

Daimlers satsning kring ellastbilarna kommer efter att flera andra aktörer och rivaler aviserat egna lanseringar inom en snar framtid.

Medan Tesla med sin Semi på en körräckvidd av 800 kilometer planerar att engagera sig i långa transporter, har Navistar och Volkswagen planerat för en lansering av en mellanstor ellastbil redan nästa år.

De två senare riskerar att knipa marknadsandelar från Daimler i Nordamerika om ellastbilarna snabbt vinner mark. För närvarande kontrollerar Daimler cirka 40 procent av den tunga lastbilsmarknaden i Nordamerika.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?