1515
Annons

Succébilen försvann – men nu har den återuppstått

I många år var den en vanlig syn på våra vägar, men så försvann den. Nu är det dags för comeback i Sverige för bilmodellen som sålts i 45 miljoner exemplar sedan 1966, Toyota Corolla.

Det var i samband med att Toyota introducerade Auris som utmanare i Golf-klassen som man slutade sälja Corolla i Europa. Det blir det ändring på nästa år då nästa generation Toyota i C-segmentet kommer att heta Corolla, och ersätta nuvarande Auris.

Nya Corolla ska byggas på TNGA-plattformen, lanseras globalt och få den senaste hybridtekniken. Det betyder med all säkerhet att den kommer som hybrid likt Auris och Rav 4, om det blir någon laddhybrid är däremot oklart.

Corolla i kombiversion, Touring Sports, och halvkombimodellen kommer att visas på Parissalongen i oktober och komma ut på marknaden i början av 2019.

Sedan modellen introducerades 1966 har Corolla sålts i 45 miljoner exemplar, vilket gör den till världens mest sålda bilmodell.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?