Carlos Ghosn: Nissan kommer vara bankrutt 2022

Den gripne och bedrägerianklagade tidigare vd:n Carlos Ghosn spår att biltillverkaren Nissan kommer att vara bankrutt 2022, enligt en japansk försvarsadvokat som intervjuade honom inför ett bokprojekt innan den färgstarke näringslivspampen företog sig en spektakulär flykt till Libanon.

Foto:Maya Alleruzzo, Maya Alleruzzo

Advokaten Nobuo Gohara fick förklarat för sig att koncernens konkurs är nära förestående, enligt Bloomberg News.

”Han berättade att det kommer dröja två-tre år, sen är Nissan bankrutt”, sade Nobuo Gohara.

Några detaljer om profetian delade inte Nobuo Gohara med sig av, men de senaste kvartalens redogörelser från bolaget har bevisat svart på vitt att den svaga fordonsmarknaden i Kina och Europa gått hårt åt bolaget. Nissan har sänkt prognoserna och varslat personal. Börskursen har dykt med över 50 procent sedan Carlos Ghosn greps och alliansen med den franska storägaren Renault hamnade i farozonen.

Carlos Ghosn höll för två veckor sedan en tämligen välbevakad presskonferens i Beirut, dit han flytt för att undslippa vad han anser var en riggad rättegång i Japan. Den före detta toppchefen anklagade flera höga japanska potentater och Nissanchefer för att ligga bakom en komplott mot honom.

Hans tidigare sekundant, Greg Kelly, sitter fortsatt frihetsberövad i Japan mot anklagelser om liknande brott som Carlos Ghosn, bland annat förskingring av bolagsmedel och underrapportering av lön.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?