ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS
Bil

Carlos Ghosn: Nissan kommer vara bankrutt 2022

Den gripne och bedrägerianklagade tidigare vd:n Carlos Ghosn spår att biltillverkaren Nissan kommer att vara bankrutt 2022, enligt en japansk försvarsadvokat som intervjuade honom inför ett bokprojekt innan den färgstarke näringslivspampen företog sig en spektakulär flykt till Libanon.

Advokaten Nobuo Gohara fick förklarat för sig att koncernens konkurs är nära förestående, enligt Bloomberg News.

”Han berättade att det kommer dröja två-tre år, sen är Nissan bankrutt”, sade Nobuo Gohara.

Några detaljer om profetian delade inte Nobuo Gohara med sig av, men de senaste kvartalens redogörelser från bolaget har bevisat svart på vitt att den svaga fordonsmarknaden i Kina och Europa gått hårt åt bolaget. Nissan har sänkt prognoserna och varslat personal. Börskursen har dykt med över 50 procent sedan Carlos Ghosn greps och alliansen med den franska storägaren Renault hamnade i farozonen.

Carlos Ghosn höll för två veckor sedan en tämligen välbevakad presskonferens i Beirut, dit han flytt för att undslippa vad han anser var en riggad rättegång i Japan. Den före detta toppchefen anklagade flera höga japanska potentater och Nissanchefer för att ligga bakom en komplott mot honom.

Hans tidigare sekundant, Greg Kelly, sitter fortsatt frihetsberövad i Japan mot anklagelser om liknande brott som Carlos Ghosn, bland annat förskingring av bolagsmedel och underrapportering av lön.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer