Annons

BMW återkallar fler potentiella brandfällor

Ett felaktigt avgassystem har gjort miljontals dieselbilar till potentiella brandfällor. Nu tvingas BMW återkalla ytterligare 13.000 dieselbilar i Sverige. Det skriver Dagens Nyheter.

Foto:Andreas Hillergren/TT

I fjol blev det känt att BMW:s dieseldrivna modeller riskerar att börja brinna. Orsaken är för hög värme i bilarnas så kallade ERG-system som kyler ner avgaserna för att minska utsläppen av kvävedioxid.

I fjol tvingades BMW återkalla 1,6 miljoner bilar varav 35.000 i Sverige för att åtgärda problemet. Även Volvo har haft liknande problem som BMW och återkallade i somras över en halv miljon dieselbilar, de flesta tillverkade mellan 2013 och 2018.

Nu visar det sig att ännu fler BMW-bilar behöver kontrollera och eventuellt åtgärda problemen i avgassystemet. Den tyska biltillverkaren återkallar ytterligare 12.942 dieselbilar, skriver Dagens Nyheter. Vilka modeller som återkallas är inte känt men BMW kommer under december skicka brev till de berörda bilägarna.

 


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?