ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Bil

BMW återkallar fler potentiella brandfällor

  • Foto: Andreas Hillergren/TT

Ett felaktigt avgassystem har gjort miljontals dieselbilar till potentiella brandfällor. Nu tvingas BMW återkalla ytterligare 13.000 dieselbilar i Sverige. Det skriver Dagens Nyheter.

I fjol blev det känt att BMW:s dieseldrivna modeller riskerar att börja brinna. Orsaken är för hög värme i bilarnas så kallade ERG-system som kyler ner avgaserna för att minska utsläppen av kvävedioxid.

I fjol tvingades BMW återkalla 1,6 miljoner bilar varav 35.000 i Sverige för att åtgärda problemet. Även Volvo har haft liknande problem som BMW och återkallade i somras över en halv miljon dieselbilar, de flesta tillverkade mellan 2013 och 2018.

Nu visar det sig att ännu fler BMW-bilar behöver kontrollera och eventuellt åtgärda problemen i avgassystemet. Den tyska biltillverkaren återkallar ytterligare 12.942 dieselbilar, skriver Dagens Nyheter. Vilka modeller som återkallas är inte känt men BMW kommer under december skicka brev till de berörda bilägarna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer