ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS
Bil

Bilmässan i Frankfurt går i graven – flyttas till ny stad

  • Lamborghini visade upp sin första hybridbil Sian på bilsalongen i Frankfurt i fjol. Nu blir det inte någon mer bilmässa i den tyska staden. Foto: Joey Abrait

Det blir inget 70-årsjubileum för bilsalongen i Frankfurt. Efter förra årets publikfiasko vill den tyska branschorganisationen VDA göra om mässan och Frankfurt anses inte platsa längre. 

Nu står valet mellan Berlin, Hamburg och München.

Frankfurt har stått värd för den internationella bilmässan IAA sedan 1951 och nådde sin höjdpunkt i slutet på 1980-talet med 1,2 miljoner besöker. Länge låg besöksantalet runt miljonen, men de senaste åren har trenden varit dalande för att förra året halka ner till 560.000 besökare. Antalet utställare har också minskat och flera av de stora biltillverkarna har valt bort Frankfurt. Bland annat Toyota, Mazda, Nissan, Fiat Chrysler, Peugeot, Volvo Cars och Ferrari.

Förra höstens bilsalong präglades av omfattande protester från miljöaktivister utanför mässhallarna. De angrep bilindustrin för att förstöra både klimatet och luften.

Frankfurtmässan som alternerar med bilmässan i Paris och hålls vartannat år skulle arrangerats nästa gång 2021. Men nu har VDA beslutat att Frankfurt tappar värdskapet.

Istället förs diskussioner med Berlin, Hamburg och München om att anordna en bilmässa som förnyar konceptet och bättre fångar upp nya mobilitetstrender.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer