Annons

Bilhandlarens tabbe: Annonserade ut en Porsche för en åttondel av priset

En återförsäljare av Porsche-bilar i Kina annonserade ut den senaste versionen av Panamera-modellen – till rena vrakpriset.

Det skriver nyhetsbyrån Bloomberg.

Foto:Alex Kraus

Spekulanter på Porsches modell Panamera i Kina kastade sig över ett erbjudande från en återförsäljare i den nordkinesiska staden Yinchuan.

Lyxbilen annonserades ut för motsvarande 192.000 kronor, ungefär en åttondel av det faktiska priset, skriver nyhetsbyrån Bloomberg.

Efter att hundratals köpare lagt en handpenning på motsvarande 1.417 kronor – 911 kineiska yuan, en uppenbar referens till den klassiska 911-modellen – insåg bilhandlaren sitt misstag.

”Ett allvarligt misstag i listpriset”, tvingades återförsäljaren meddela de besvikna spekulanterna.

Trots negativa reaktionerna på det sociala medier-nätverket Weibo drog butiken tillbaka erbjudandet för samtliga kunder – utom en.

Den första som tecknat sig fick den enda bil som firman hade i laget.

Vad priset slutade på har inte offentliggjorts, men enligt Bloomberg uppger återförsäljaren att man ”förhandlade fram en acceptabel uppgörelse”.

Kina är en av Porsches viktigaste marknader, och står med en försäljning av nästan 47.000 bilar under första halvåret 2022 för cirka 30 procent av den globala omsättningen.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera