Annons

Begbilshandlare växer i krisen

Helsingforsnoterade bilhandlarkedjan Kamux märker ett ökande intresse för begagnade bilar. 

Förutom digital handel och hemleverans av bilar öppnar bolaget inom kort två nya fysiska anläggningar i Stockholmsområdet.

Foto:JANERIK HENRIKSSON / TT

Precis som Di tidigare rapporterat om har marknaden för begagnade bilar gått relativt starkt när nybilsmarknaden lamslagits av coronapandemin.

Bilhandlarkedjan Kamux, vars aktie är noterad på Nasdaq Helsingfors, har märkt det ökande intresset på begagnatmarknaden. Och det är inte bara den digitala delen som växer, nu ska bolaget också öppna två nya anläggningar i Stockholmsområdet, på Värmdö och vid Heron City.

”Vi märker att det finns ett stort intresse för begagnade bilar generellt, speciellt nu under rådande tider. Dels för känslan av att bidra till en cirkulär ekonomi genom att välja begagnat före nytt, och dels för att det är en bra affär för plånboken”, kommenterar Robin Toss, vd på Kamux i Sverige.

Den finska bilhandlaren startade i Finland 2003 och är en ledande aktör på hemmamarknaden. 17 av bolagets totalt 77 bilhallar finns i Sverige, övriga i Finland och Tyskland.

I fjol sålde Kamux 55.432 begagnade bilar och omsatte 658,5 miljoner euro, alltså cirka 6,9 miljarder kronor. 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?