Annons

Audi plockar toppchef från Volvo Cars

Volvo Cars forsknings- och utvecklingschef Peter Mertens lämnar Volvo och går till konkurrenten Audi.
Han blir Audis tekniske utvecklingschef med plats i ledningsgruppen.

Peter Mertens på Volvo Cars.
Peter Mertens på Volvo Cars.Bild:Jesper Frisk

Audis vd Rupert Stadler öser beröm över sin nya rekrytering.

"Peter Mertens har en exceptionellt bred teknisk expertis och en internationell bakgrund inom bilindustrin", säger Rupert Stadler enligt ett pressmeddelande.

Tyske Peter Mertens kom till Volvo 2011 med erfarenhet från bland annat Jaguar/Land Rover, General Motors, Opel och Daimler.

På Volvo har han varit ansvarig för att ta fram plattformen SPA, som de nya 90-bilarna baseras på, och en ny motorfamilj.

För Volvo är det uppenbart en förlust och företaget lyfter fram att Peter Mertens har bidragit mycket till märkets resa uppåt. Det ska inte finnas någon schism bakom jobbytet.

Någon efterträdare är ännu inte utsedd och det är inte klart exakt när Peter Mertens slutar. Men Audi vill att han börjar så snart som möjligt eftersom de stått utan utvecklingschef sedan Stefan Knirsch i slutet av september fick sparken. Enligt tyska medieuppgifter på grund av hans inblandning i dieselgate.

I Peter Mertens egen kommentar som har gått ut till de Volvoanställda ser han tillbaka på en inspirerande tid.

"Möjligheten att hjälpa till att förändra det här kända svenska märket till en genuin spelare på den globala premiummarknaden har varit extremt givande".

När Volvo under hösten har stuvat om i företagsledningen har Peter Mertens även fått ta det övergripande ansvaret för inköp och kvalitet eftersom någon ny inköpschef inte rekryterats efter produktions- och inköpschefen Lars Wrebo. Därför är det flera funktioner som Volvo måste ersätta när Peter Mertens lämnar Göteborg för Ingolstadt.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?