1515
Annons

Amerikaner skeptiska till självkörande bilar

Mer än hälften, 54 procent, av vuxna amerikaner är skeptiska till självkörande bilar och skulle sannolikt inte använda tekniken på daglig basis. 

General Motors högkvarter i Detroit.
General Motors högkvarter i Detroit.Bild:Paul Sancya

BiDet visar en undersökning gjord av Northwestern University/Gallup som genomfördes i september och oktober förra året och publicerades på onsdagen, rapporterar Axios. 

En fjärdedel av de svarande uppger att det är "sannolikt" att de skulle utnyttja tekniken, medan drygt 20 procent är neutrala. 

Äldre är mer skeptiska till tekniken, 69 procent av svarande över 66 år svarar att det är osannolikt att de skulle använda den. För svarande mellan 18 och 35 var siffran 41 procent. I den yngsta åldersgruppen var det 36 procent som uppgav att det var sannolikt att de skulle använda sig av dem. 

Enligt undersökningen spelar även de svarandes utbildning roll. Bland personer med en universitetsexamen var det i princip dött lopp, 39 procent osannolikt och 38 procent sannolikt, mellan svarsalternativen. Bland svarande utan examen uppgav 62 procent att det var osannolikt att de skulle använda självkörandetekniken medan 19 procent svarade "sannolikt".  


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?