ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS
Bil

90 miljoner för lyxbilstillverkarens nya exklusiva modell

Tio exemplar. Så många bilar kommer Bugatti att tillverka av sin nya modell Centodieci. Priset för den exklusiva bilen kommer att ligga på närmare 90 miljoner kronor, enligt CNN.

Lyxbilstillverkaren Bugatti visade upp den nya modellen för första gången på en bilutställning i Kalifornien på fredagen, skriver CNN. Bilen, som går under namnet Bugatti Centodieci, kommer endast att göras i tio exemplar. Den som vill lägga beslag på det eftertraktade vrålåket får vara beredd att betala 9 miljoner dollar, motsvarande 87 miljoner kronor.

Men för den som har siktat in sig på att lägga vantarna på en nytillverkad Centodieci är det redan för sent. Alla tio bilar är redan försålda. Det fåtalet kunderna fick dessutom beställa sina bilar i, bokstavligt talat, vilken färg de än önskade.

Bilens utformning beskrivs som en hyllning till Bugatti EB110 som tillverkades första halvan av 1990-talet. Centodiecis strålkastare i huven efterliknar de på EB110, men är smalare och aggressivare tack vare modern LED-teknik. Bilen har också en permanent upphöjd vinge baktill, till skillnad från EB110 där vingen kunde fällas ner mot karossen.

Trots det svindlande priset är Bugatti Centodieci långt ifrån tillverkarens dyraste bil. I mars i år såldes en La Voiture Noire – en modell som gjordes i ett enda exemplar – för totalt 19 miljoner dollar, motsvarande 184 miljoner kronor. I och med det blev det den dyraste nytillverkade bilen som någonsin sålts. Köparen har dock aldrig offentliggjorts.

Sedan 1998 är varumärket Bugatti en del av tyska fordonstillverkaren Volkswagen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer