30.000 köar för att köpa nya Porschen

Tyska prestigebiltillverkaren Porsche har fått 30.000 reserveringar för sina nya elbil Taycan. Detta en månad före den formella uppvisningen av bilen, rapporterar Techcrunch. 

Foto:CB

Porsche planerar att producera 40.000 exemplar av den nya elbilen första året. Ursprungliga planen var 20.000 bilar men intresset har varit större än man förväntat sig. 

Samtliga 30.000 personer som reserverat sig för bilen har satt in 2.500 euro i deposition. 

Når Porsche försäljningsmålet innebär det att man kommer att sälja mer av elbilen än av sin klassiska 911-modell. 

Porsche Taycan bedöms vara en direkt konkurrent till Teslas Model S. 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?