ANNONS:
Till Di.se
TORSDAG 19 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Tv-profil tar över Mio

  • Foto: TT

Gekås förre vd Boris Lennerhov tar över ordförandeklubban i möbelkedjan Mio som växer snabbt.

Boris Lennerhov var vd för lågprisvaruhuset Gekås i 15 år och blev Boris med alla tv-tittare som följde dokusåpan Ullared i Kanal 5. För två år sedan slutade han koncernchef för Gekås och i dag ägnar sig Boris Lennerhov främst åt styrelsearbete. Han har suttit i Mios styrelse sedan årsskiftet.

”Jag gläds över uppdraget och tycker det är spännande att få arbeta med långsiktiga utvecklingsfrågor hos en aktör som är på så stark frammarsch inom sin bransch, kommenterar han sin nya roll.

Samtidigt som Boris Lennerhov tar över klubban tar Susanne Ehnbåge, vd för Netonnet, plats i möbelkedjans styrelse.

Vid bolagsstämman i Tibro klubbades också årets aktieutdelning på 85 miljoner kronor. Handlarägda Mio har 114 aktieägare som de senaste fem åren fått dela på totalt en kvarts miljard kronor i utdelning.

Mio har i dag 67 butiker och ska öppna 4-6 butiker om året de kommande åren. Målet är att nå en omsättning på 8 miljarder kronor senast 2022.  Räkenskapsåret 2015/2016 ökade försäljningen med 17,7 procent till 4,6 miljarder kronor och rörelseresultatet steg till 192 Mkr.

Tyck till