ANNONS:
Till Di.se
LÖRDAG 18 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Återkallelsen en dyr affär för Samsung

  • Foto: Richard Drew/TT
Samsungs säljstopp och massåterkallelse av Galaxy Note 7 kan komma att kosta det sydkoreanska bolaget så mycket som en miljard dollar, motsvarande 8,5 miljarder kronor, skriver IBT Times med hänvisning till estimat från Bloomberg.

Samtidigt uppger Hwang Min-sung, analytiker på Samsung Securities, att återkallelsen kan komma att halvera Samsungs rörelsevinst för det andra halvåret. Enligt deras prognoser lär Samsung behöva bokföra kostnader på cirka 820 miljarder won, motsvarande 738 miljoner dollar (mostvarande 6,3 miljarder kronor), för återkallelsen samt ersättningar.

Samsung tillkännagav nyligen en global återkallelse av Galaxy Note 7 efter att flera personer klagat på mobilens batteri. Enligt uppgift ska batterierna ha fattat eld under tiden som mobilen hållit på att laddas.

Tyck till