1515

Stockholmsbörsen stängde på årshögsta

Stockholmsbörsen hade ordentligt med ånga i maskinen under tisdagen och stängde på den högsta nivån i år. Bäst gick det för mätteknikföretaget Hexagon som steg 4,6 procent.

Tisdagen bjöd på ett muntert handelshumör och Stockholmsbörsen stängde på plus för fjärde dagen i rad. OMXS30 steg 1,9 procent medan det breda OMXSPI-indexet steg 1,7 procent och stängde på 505,19 vilket är den högsta nivån i år. Därmed är Stockholmsbörsen upp hela 0,01 procent sedan årsskiftet.

Hexagon fick ordentligt med revansch efter måndagens fall efter att marknaden hunnit smälta den senaste kvartalsrapporten och aktien steg med 4,6 procent till 345 kronor. Ett nytt kursrekord. Flera analyshus passade även på att höja sina riktkurser för aktien.


Strålterapibolaget Elekta hade också vind i seglen och steg 4,3 procent till 71,15 kronor. Nordea Markets har höjt sin riktkurs till 105 kronor från tidigare 100 kronor samt upprepade sin köprekommendation.

Nischbanken Resurs levererade en kvartalsrapport som föll marknaden i smaken och aktien steg 4,4 procent. Bolaget redovisade bland annat ett nettoresultat på 240 Mkr vilket var 7 procent över analytikernas prognos enligt SME Direkt.

"Liksom under årets första kvartal har vi under det andra kvartalet haft en kraftig tillväxt i låneboken, cirka 18 procent annualiserat", skriver Kenneth Nilsson, vd för Resurs, i rapporten.

Även verkstadsbolagen hade gott om ånga i maskinen och Alfa Laval steg 4,4 procent följt av SKF med 4 procent.

I andra änden av spektret hittar vi läkemedelsbolaget Sobi som backade med 4,3 procent. Sobis vd Geoffrey McDonough har sålt 300.000 av sina aktier i bolaget ”av privata finansiella skäl”. Hans kvarvarande innehav uppgår till 347.948 aktier.

Även läkemedelsbolaget Astra Zeneca hade det motigt på tisdagsbörsen och backade med 1,3 procent efter att bolaget redovisat negativa fas 3-resultat för läkemedlet selumetinib.

Jordbruksbolaget Black Earth Farming rusade 14,1 procent efter att bolaget meddelat att de befinner sig i diskussioner om att sälja landtillgångar i Ryssland. Bolaget poängterade samtidigt att det inte fattats något beslut samt att det är osäkert om diskussionerna kommer mynna ut i en affär.

Det glada börshumöret återfanns även ute i vida världen och vid Stockholmsbörsens stängning hade amerikanska S&P 500 stigit 0,3 procent medan Dow Jones och Nasdaq var upp 0,3 respektive 0,4 procent. I Europa steg Frankfurtbörsen 2,5 procent, Londonbörsens FTSE 100 0,6 procent och franska CAC40 1,1 procent.


Innehåll från DentmeAnnons

Intresset för tandhälsa för företag växer

Hadi Ahmad, medgrundare samt tandläkare och kliniskt ansvarig på Dentme.
Hadi Ahmad, medgrundare samt tandläkare och kliniskt ansvarig på Dentme.

Nu finns det en förmån som gör skillnad för både anställda och arbetsgivare. Dentme är först ut i Sverige med att erbjuda tandhälsa för företag – och intresset för deras tjänster växer.

– För att kunna skapa en frisk arbetsplats måste man ha en helhetssyn kring hälsa, där tänderna i allra högsta grad ingår, säger Hadi Ahmad, medgrundare samt tandläkare och kliniskt ansvarig på Dentme.

https://bit.ly/39ZtzfL

Med Dentme som förmån får du friskare medarbetare samtidigt som du blir en attraktiv arbetsgivare och stärker ditt varumärke på lång sikt. Det menar David Kruse, medgrundare och vd på Dentme, och betonar att moderna arbetsplatser kräver moderna förmåner.

– Arbetsgivaren har ett långtgående ansvar för sina anställdas välmående, och i det ingår även tandhälsan. Tandhälsa som förmån kan dessutom vara en konkurrensfördel i kampen om kompetens på arbetsmarknaden. I dag räcker det inte med att bara erbjuda en bra lön. Förmåner spelar också en stor roll, säger han. 

Lönar sig för företaget

Dentme är en digital plattform som kopplar ihop patienten och tandläkaren via mobilen eller surfplattan. Förutom privatpersoner ger Dentme även företag möjligheten att erbjuda tjänsten till sina anställda.

– Det finns folk på arbetsplatser som mår fruktansvärt dåligt på grund av sina tandbesvär. För vissa går det så långt att de behöver sjukskriva sig vid upprepade tillfällen. Att jobba förebyggande när det kommer till tandhälsa gör att många slipper besvär helt och hållet, vilket lönar sig både för företaget och individen, säger Hadi Ahmad. 

Ta samtalet på en kafferast 

Det första besöket sker via appen. Dina anställda inte behöver lägga arbetstid på att besöka en klinik, utan kan ta samtalet på en kafferast eller hemma i soffan. I kombination med appen erbjuds de anställda även en årlig undersökning på en närbelägen tandläkarklinik för att fånga upp och åtgärda begynnande skador. 

– Tandhälsa som förmån kommer att öka. Vi kan se att intresset från arbetsgivare som vill ligga i framkant växer. Det känns roligt och viktigt att få vara med och leda den utvecklingen – och bidra till en förbättrad tandhälsa, säger David Kruse. 

Länk: https://bit.ly/39ZtzfL

 

 

 

Mer från Dentme

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Dentme och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?