Annons

Stockholmsbörsen stängde på årshögsta

Stockholmsbörsen hade ordentligt med ånga i maskinen under tisdagen och stängde på den högsta nivån i år. Bäst gick det för mätteknikföretaget Hexagon som steg 4,6 procent.

Tisdagen bjöd på ett muntert handelshumör och Stockholmsbörsen stängde på plus för fjärde dagen i rad. OMXS30 steg 1,9 procent medan det breda OMXSPI-indexet steg 1,7 procent och stängde på 505,19 vilket är den högsta nivån i år. Därmed är Stockholmsbörsen upp hela 0,01 procent sedan årsskiftet.

Hexagon fick ordentligt med revansch efter måndagens fall efter att marknaden hunnit smälta den senaste kvartalsrapporten och aktien steg med 4,6 procent till 345 kronor. Ett nytt kursrekord. Flera analyshus passade även på att höja sina riktkurser för aktien.


Strålterapibolaget Elekta hade också vind i seglen och steg 4,3 procent till 71,15 kronor. Nordea Markets har höjt sin riktkurs till 105 kronor från tidigare 100 kronor samt upprepade sin köprekommendation.

Nischbanken Resurs levererade en kvartalsrapport som föll marknaden i smaken och aktien steg 4,4 procent. Bolaget redovisade bland annat ett nettoresultat på 240 Mkr vilket var 7 procent över analytikernas prognos enligt SME Direkt.

"Liksom under årets första kvartal har vi under det andra kvartalet haft en kraftig tillväxt i låneboken, cirka 18 procent annualiserat", skriver Kenneth Nilsson, vd för Resurs, i rapporten.

Även verkstadsbolagen hade gott om ånga i maskinen och Alfa Laval steg 4,4 procent följt av SKF med 4 procent.

I andra änden av spektret hittar vi läkemedelsbolaget Sobi som backade med 4,3 procent. Sobis vd Geoffrey McDonough har sålt 300.000 av sina aktier i bolaget ”av privata finansiella skäl”. Hans kvarvarande innehav uppgår till 347.948 aktier.

Även läkemedelsbolaget Astra Zeneca hade det motigt på tisdagsbörsen och backade med 1,3 procent efter att bolaget redovisat negativa fas 3-resultat för läkemedlet selumetinib.

Jordbruksbolaget Black Earth Farming rusade 14,1 procent efter att bolaget meddelat att de befinner sig i diskussioner om att sälja landtillgångar i Ryssland. Bolaget poängterade samtidigt att det inte fattats något beslut samt att det är osäkert om diskussionerna kommer mynna ut i en affär.

Det glada börshumöret återfanns även ute i vida världen och vid Stockholmsbörsens stängning hade amerikanska S&P 500 stigit 0,3 procent medan Dow Jones och Nasdaq var upp 0,3 respektive 0,4 procent. I Europa steg Frankfurtbörsen 2,5 procent, Londonbörsens FTSE 100 0,6 procent och franska CAC40 1,1 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från Advokatfirman WåhlinAnnons

Advokatfirman Wåhlin erbjuder heltäckande och situationsanpassad affärsjuridisk rådgivning

Fredrika Hörlin t.v. och Jonas Holmstedt.
Fredrika Hörlin t.v. och Jonas Holmstedt.

Anrika Advokatfirman Wåhlin har fokuserat på affärsjuridik sedan 1964, vilket har resulterat i en byrå med en unik bredd i sin kompetens. I kombination med ett kreativt och dynamiskt arbetssätt, gör detta Wåhlin till en skicklig och heltäckande affärsjuridisk rådgivare.

Wåhlin skiljer sig från konkurrenterna på mer än ett sätt; förutom att byrån har en stark kultur med nära koppling till klienterna, präglas verksamheten också av stor tilltro till medarbetarna som utgörs av i princip lika många kvinnor som män. Kvinnorna återfinns även bland delägarna och i byråns styrelse. För partnern Fredrika Hörlin är detta en avgörande faktor i byråns framgång. 

– Eftersom vi har full tillit till hela vår personal, har var och en av oss – även vi delägare – insikt i uppdragen och direktkontakt med beslutsfattarna hos våra klienter. För att kunna leverera rätt råd i rätt tid är vi kreativa, professionella och situationsanpassade.

Flexibelt angreppssätt en tillgång

Byråns flexibla angreppssätt är en stor tillgång i den ofta föränderliga affärsjuridiken och utgör också en viktig resurs i vad gäller att stötta klienter under olika utvecklingsprocesser. Jonas Holmstedt, byråns Managing partner, ansvarar för Wåhlins engagemang i Interlaw, ett internationellt nätverk av oberoende advokatbyråer. Han betonar att metodiken också har varit mycket värdefull under den rådande pandemin.

– Andreas Magnusson som ansluter till byrån som delägare den 1 september, betonar vikten av omvärldsanalys. I framtiden kommer vi att se på historien i termer av före och efter Covid-19. Därför är det en utveckling vi följer noga för att snabbt kunna hantera nya omständigheter; situationen kan visa sig vara en utmaning för många ägarledda bolag.  Som affärsjurister utgör vi en omfattande del av ledningens och ägarnas omvärldsbevakning både vad gäller juridiska och branschspecifika frågor.

Ger stöd i komplexa frågor

Den rådande situationen har ställt höga krav på digitaliserade arbetssätt och rutiner, men Wåhlin har stått väl rustat för att både själv möta de förändrade förutsättningarna och för att vara en komplett rådgivare kring de nya villkor som pandemin har medfört. I kriser ökar tvisterna och byrån har ett stort team som arbetar med tvistefrågor, särskilt inom det entreprenadrättsliga området.

– Genom att Wåhlin lyckats skapa en arbetsmiljö med balans mellan trivsel och lönsamhet har vi kunnat handplocka medarbetare med unik kompetens. Detta är vår största styrka, avslutar Managing partner Jonas Holmstedt.

Läs mer om Advokatbyrån Wåhlin här www.wahlinlaw.se  

FAKTA OM ADVOKATBYRÅN WÅHLIN

Wåhlin är en affärsjuridisk advokatbyrå som etablerades i Göteborg 1964. För att kunna erbjuda rätt kunskap till våra klienter har vi medarbetare olika specialkompetenser och vårt team  varierar från case till case. Byrån har kontor i Göteborg, Stockholm, Malmö och Helsingborg, och utmärker sig bland annat genom sitt starka jämställdhetsarbete. 

 

Mer från Advokatfirman Wåhlin

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Advokatfirman Wåhlin och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?